Proef de lente!

door | mrt 23, 2022

Rosamundi Morisfarms rosé

Nu de lente zich heeft laten zien, wil ik graag mijn favoriete wijnen voor dit seizoen met jullie delen.
Allereerst geen lente zonder Riesling. Ik vind Riesling heerlijk en heel geschikt voor dit seizoen. Riesling heeft gelukkig al lang niet meer de slechte naam van goedkope, zoete Duiste wijn. Je proeft zuren, fruit en mineralen. Heel toepasselijk voor de lente als je het mij vraagt.
In een van mijn eerdere blogs schreef ik al dat ik het zo jammer vindt dat er niet vaker bubbels op tafel verschijnen. Daarom kon ik het natuurlijk niet laten om ook een bubbel tussen mijn favorieten te zetten. Dit keer een cava, van wijnmaker Maria Cassanova, heerlijk fris en fruitig. Perfect voor een glaasje in de lentezon.
Als derde ook een frisse witte wijn. In mijn ontdekkingsreis onder de Spaanse wijnen heb ik dit frisse witte pareltje ontdekt. Het Spaanse druivenras Albariño uit het wijngebied Rías Baixas. Ook weer een heerlijke frisse lente wijn met toch weer die fruitige tonen.

Dan door naar rosé, ook een wijn die wat mij betreft niet mag ontbreken in dit lijstje. Fris, fruitig en kruidig is deze Rosapasso. Aroma’s van aardbeien en frambozen, naast het frisse van limoen en grapefruit. Heerlijk bij een frisse salade met geitenkaas en aardbeien.
Aangezien ik pleit voor meer rode wijn drinken buiten de wintermaanden, mag een gekoelde rode wijn natuurlijk niet ontbreken. Niet alle rode wijnen zijn geschikt om gekoeld te drinken. Het beste kun je hiervoor een jonge, lichte en fruitige rode wijn kiezen. Een die niet op houtgerijpt is. Denk bijvoorbeeld aan een wijn van Gamay, Pinot Noir of Menciá. Ik kies voor een Pinot noir uit Italië. Genoeg keuze voor deze lente wat mij betreft. Proost!

Wijn

Wat leuk dat je mijn blogs leest. Ik schrijf deze met heel veel plezier en ik wil hiermee iedereen op een no-nonsense manier wat meer leren over wijn.

Benieuwd naar mijn andere blogs?