Luuc van Boort – Zaltbommel

door | sep 24, 2022

Wijnkoperij Luuc van Boort

Wijnkoperij Luuc van Boort is gevestigd in de oude waterpoort in het centrum van Zaltbommel. Een prachtig pand, dat gezelligheid uitstraalt. Dat is ook wat John & Marga, de eigenaars van deze winkel, graag aan hun klanten mee willen geven. Iedereen kan en mag van wijn genieten!

De wijnen

Aan kennis en passie bij Luuc van Boort geen gebrek. John en Marga beschikken beide over een flinke dosis kennis en enthousiasme. Ze vinden het heerlijk om iedereen naar huis te zien gaan met een passende fles wijn. Je hoeft namelijk geen kennis van wijn te hebben om hier met een heerlijke fles wijn de deur uit te gaan. John en Marga nemen je graag mee op ontdekkingsreis langs hun wijnen.

Wijnkoperij Luuc van Boort
Wijnkoperij Luuc van Boort


Het assortiment van deze winkel is erg mooi en toegankelijk. Zowel voor de beginnende als de geoefende wijndrinker. Er is voor iedereen een mooie fles te vinden. John en Marga verkopen alleen wijnen waar ze zelf helemaal achter staan, waarbij de nadruk ligt op wijnen uit Europa. Ze hebben een geweldig assortiment, waarbij ze het liefst werken met kleine wijnboeren. De lijnen met deze wijnboeren zijn kort, zodat het verhaal achter de wijnen duidelijk is. Deze boeren werken ook bewust, met respect voor hun druivenstokken en de natuur.
John en Marga zijn enthousiast en toegankelijk, dus stap dit historische pand eens binnen en geniet van hun warmte, kennis en gezelligheid. Ik weet zeker dat je hier met een glimlach op je gezicht de deur uitstapt en zeker een tweede keer terug komt.

Wijnkoperij Luuc van Boort
Wijnkoperij Luuc van Boort

Proeven & ontdekken

Iedere maand organiseren John en Marga, op vrijdagavond, een proef & ontdek Proeverij. Op deze avond staat er 12 wijnen open die, onder het genot van een klein hapje, geproefd kunnen worden. Inschrijven voor de avonden kan via hun website.

Contact

Luuc van Boort
Waterstraat 46
5301 AK Zaltbommel
Telefoon: 0418 – 512424
E-mail: luuc@vanboort.nl
www.vanboort.nl

wijnkennis

Ik wil de drempels van de wijnwinkels verlagen, zodat je gemakkelijker zo een winkel binnen stapt. De wijnen in speciaalzaken verschillen enorm met de wijnen in de supermarkt. De wijnen in de winkels waar ik over schrijf, hebben een verhaal en worden met liefde en aandacht gemaakt. Ze zijn het waard om van te genieten.

Benieuwd naar andere wijnwinkels?