Indian Summer wijnbox

door | sep 25, 2022

Indian Summer buitenbox

Indian Summer is een periode middenin de herfst met warm, zonnig en droog weer. Om in deze sferen te komen en nog even te genieten van een heerlijke nazomer, ontwikkelden Leonie van Cork and Clever en Pascal van wijnkoperij van Paesen een Indian Summer wijnbox.

Cork and clever is hét online platform waar je terecht kunt voor al je vragen over onbespoten, biologische en duurzame wijnen. Leonie bezit een schat aan kennis over wijn en duurzame wijnbouw. De samenwerking met wijnkoperij van Paesen is daarom ook niet heel gek. Van Paesen biedt een uniek assortiment biologische wijnen aan. Pure wijnen die door familiebedrijven, met respect voor de natuur en door bevlogen wijnboeren worden gemaakt. Pascal, de eigenaar van deze winkel, importeert deze wijnen rechtstreeks bij deze wijnboeren.

Indian Summer buitenbox
Indian Summer buitenbox

De Indian Summer boxen

Door middel van een wijntest kies jij zelf welke Indian Summer sfeer het beste bij jou past. Voor iedere uitkomst is er een passende box. Je kunt deze wijntest doen op de website van Wijnkoperij van Paesen.

  • De Indian Summer buitenbox: een box met mooie wijnen die geschikt zijn om in de laatste zonnestralen van deze nazomer, buiten bij een warm kampvuur, van te genieten.
  • De Indian Summer binnenbox: een box met wijnen die heerlijk zijn om bij guur weer, binnen op de bank met een kleedje, bij de openhaard van te genieten.
  • De Indian Summer surpisebox: een box wanneer je het lastig vindt om te kiezen of omdat je je graag laat verrassen met mooie wijnen.

Het resultaat van mijn wijntest was de Indian Summer buitenbox. Dit verbaasde mij niet, want ik ben graag buiten. Vooral in de zomer, maar ook als het wat kouder wordt. Een lekker kampvuur maken, een dikke trui aan en met een goed glas wijn genieten van de laatste mooie dagen.

De wijnen

Alle wijnen in deze boxen zijn duurzaam verbouwd en komen uit Europa. In mijn buitenbox zat een Riesling van Martin Jund uit de Elzas. Met de frisheid die we van een riesling gewend zijn, maar ook met een heerlijke volheid. De volheid komt van de druivenschillen die wat langer met de wijn in aanraking zijn geweest. Een droge witte wijn met frisse zuren, aromatisch, met tonen van rijpe appel, citrus, en in de afdronk een tikje bloemig. Ook is de wijn ongefilterd, wat de volheid van de wijn benadrukt.

Dan een Weissbugunder van Fußer. Een droge witte wijn van Pinot blanc druiven die met de hand geplukt en geselecteerd zijn. De wijn heeft houtrijping ondergaan, in kleine eikenhouten vaten. Deze tonen van hout ruik en proef je goed terug in de wijn. Het is een volle wijn met een boterig tintje. Op de achtergrond tonen van peer, appel en citrus. Bij uitstek een Indian Summer wijn, die het goed doet bij een herfstige maaltijd.

Als laatste vinden we in de box een Italiaanse rode wijn, uit Valpolicella. Voor wijnhuis Wild nature is biodiversiteit een belangrijk onderdeel van hun filosofie. Rondom hun landgoed vind je diverse wilde dieren, deze staan dan ook afgebeeld op de prachtig ontworpen etiketten. Een lust voor het oog, maar ook in het glas is deze wijn geweldig. Een lichte rode wijn, zeer elegant en mooi fruitig. Rode kersen, frambozen, een licht pepertje en een kleine hint van rozen vind je terug in deze wijn.

Contact & bestellen

Wil jij weten welk type Indian Summer box bij jou past en wil je ook genieten van deze heerlijke wijnen. Kijk dan snel eens op de website van wijnkoperij van Paesen.

Wijnkoperij van Paesen
www.wijnkoperijvanpaesen.nl
Telefoon: 06 34128579
Email: info@wijnkoperijvanpaesen.nl

Wijn

Wat leuk dat je mijn blogs leest. Ik schrijf deze met heel veel plezier en ik wil hiermee iedereen op een no-nonsense manier wat meer leren over wijn.

Benieuwd naar mijn andere blogs?