Design & Wijn – Amsterdam

door | okt 19, 2022

wijnhippie - wijnwinkels - Design & wijn

In hartje centrum Amsterdam, verscholen in de kelders aan de Nieuwezijds Voorburgwal, vind je de sfeervolle winkel van Design & wijn. Dutch design en Nederlandse wijn, dat is wat Diederik en Rose willen met hun onderscheidende onderneming. Diederik, sommelier & vinoloog in spé, opgegroeid binnen een horeca familie waar de kennis van wijn met de paplepel is ingegoten. Rose ontwerper & wijnliefhebber bundelen hun krachten nu in Design & Wijn.

Wijn hippie- wijnwinkels - Design & wijn
In de kelder van Design & Wijn
Wijn hippie- wijnwinkels - Design & wijn
Sfeervol proeven

De wijnen

Bij Design & wijn vind je een groot assortiment lokale wijnen. Rose & Diederik willen laten zien dat er ook in ons eigen land heel veel goede wijnen worden gemaakt. In de winkel vind je wijnen terug van verschillende wijnboeren uit Nederland. Van de prachtige flessen van Wijngaard Dassemus tot aan heerlijke pareltjes van Betuws Wijndomein. Daarnaast hebben Diederik en Rose ook een eigen wijnlijn ontwikkeld. Hiervan zijn er nu twee bij hen in de winkel te koop. Oranje boven, een heerlijke zachte en fruitige oranje wijn en een volle en kruidige rode natuurwijn, genaamd Super Tukker. Diederik richt zich op het maken van de wijn en Rose op het ontwerpen van het etiket. De etiketten alleen al zijn kunstwerken op zichzelf, bij de Super Tukker hebben ze het etiket op de fles gezandstraald, wat maakt dat ieder etiket uniek is. Maar ook de wijnen zelf, zijn echt pareltjes, zo mooi en verfijnd! Kortom Design & wijn is lokaal, verrassend & origineel.

Wijn hippie- wijnwinkels - Design & wijn
Oranje Boven & Super Tukker
Wijn hippie- wijnwinkels - Design & wijn
Super Tukker; gezandstraald etiket

Proeven & ervaren

Bij Design & wijn kun je terecht voor verschillende wijnproeverijen en evenementen. Allemaal belevingen om zelf de verschillende lokale wijnen te ervaren. Wil jij dit ook ervaren? Neem dan zeker eens contact met ze op, het is echt de moeite waard!

Contact

Design & Wijn
Nieuwezijds Voorburgwal 137 (souterrain) || ingang via Melly’s
1012RJ Amsterdam
Telefoon: o625232515
Email: info@designenwijn.com
www.designenwijn.com

wijnkennis

Ik wil de drempels van de wijnwinkels verlagen, zodat je gemakkelijker zo een winkel binnen stapt. De wijnen in speciaalzaken verschillen enorm met de wijnen in de supermarkt. De wijnen in de winkels waar ik over schrijf, hebben een verhaal en worden met liefde en aandacht gemaakt. Ze zijn het waard om van te genieten.

Benieuwd naar andere wijnwinkels?